Hjem » Lisbeth Kjærsgaard Børglum

Lisbeth Kjærsgaard Børglum

Jeg er en selvlært kunster med en kreativ sjæl, som holder af at udtrykke mig på mange forskellige måder. Jeg kan slet ikke lade være…

Jeg har altid tegnet og malet – ihvertfald så længe, jeg kan huske. Jeg har ofte siddet med min skitseblok eller lærred og prøvet at indfange en følelse/et indtryk og forsøgt at udtrykke den ved hjælp af blyant, kul, kridt, olie, akvarel, tusch og akrylmaling. 

For 10 år siden fik jeg lyst til at udtrykke mig mere tredimensionelt og begyndte at lave skulpturer. Jeg har taget et par weekendkurser i brug af paverpol, skulpturlim og beton.

Mine skulpturer er for det meste menneskeskikkelser – nogle detaljerede med tøj, ansigter og hår. Andre er mere enkle, men som regel altid med en attitude i  kropsholdningen. 

Af motiver har jeg mest holdt mig til det naturalistiske. Menneskekroppen har altid været mit foretrukne motiv. Jeg fokuserer meget på kroppens udtryk – og specielt igennem den nøgne kvindekrop, finder jeg udtryk. 

Mit farvevalg lægger sig ofte i temaer og afhænger meget af mit humør og mine følelser. Jeg skaber med mine følelser, og udkommet er meget afhængig af, hvor jeg befinder mig i mit eget personlige forløb. 

Min kunst er altid personlig for mig, og i dem alle gennemgår jeg en proces. De afspejler alle en side, en følelse, en tanke, en del af mig. Der er en lille del af mig i hver skulptur, billede, smykke, og jeg føler mig på mange måder tæt knyttet til dem alle – selv når de tilhører andre.