Hjem » Ole Skovsmose

Ole Skovsmose

Man kan sætte navn på mange følelser: angst, kærlighed, længsel. Men der findes endnu flere følelser uden navne. Mine malerier handler om begge slags følelser. Jeg prøver således også at male det, man ikke kan sætte ord på.

Jeg har malet ansigter og kroppe. Set kroppe som landskaber, og ansigter som uforudsigelige fortællinger. Jeg har malet ansigter der vågnede op, og kroppe der rørte på sig.

Jeg opholder mig dels i Brasilien og dels i Danmark. Det er et veksel-liv der rummer mange glæder. Også den at kunne male under to forskellige himmelstrøg. Jeg har ikke nogen bestemt deling mellem de maleriprojekter der hører til i Danmark, og de der hører til i Brasilien. Men lyset og stemningen gør en forskel.

En kunstanmelder fortæller:

”Ole Skovsmoses malerier balancerer sublimt mellem tøven og ekstase. De er på én gang påholdende og eksalterede, sarte og vitale. De handler om at sanse. Ole Skovsmose vil gerne formidle oplevelsen af at sanse noget for allerførste gang.” (Tom Jørgensen i 101 Kunstenere.)

Ole Skovsmose ”forener en fuldstændigt fordomsfri og nøgen tilgang til skabelsesprocessen med en voldsom passion og livsbekræftende nysgerrighed overfor selve det at se, at erfare og erkende.” (Tom Jørgensen, i 101 Kunstenere.)

Diverse oplysninger:

In 2016 deltog Ole Skovsmose i ARTEXPO i New York og i CREATIVE MOMENTS, der blev vist i Saphira & Ventura Gallery, Manhattan. I 2015 blev nogle af Ole Skovsmose vist på BIENNIAL OF EUROPEAN AND LATIN AMARICAN ART, Rio de Janeiro. I 2014 deltog han i en udstilling i CARROUSEL DU LOUVRE i Paris. Samtidig har Ole Skovsmose deltaget i KUNST I STENUM, AALBORG I FARVER samt BØRGLUM UDSTILLINGEN.

Ole Skovsmose har udstillet i museer og gallerier i England, Tyskland, Frankrig, Finland, Holland, Spanien, Portugal, USA, Bulgarien, Brasilien, Norge, og Danmark.

Ole Skovsmose er medlem af BKF, Billedkunstnernes Forbund, samt af BKF’s søsterorganisation i Brasilien.

I 2017 blev et at Ole Skovsmose malerier vist på forsiden af det internationale kunsttidsskrift AVA Magazine, New York, der samtidig indeholdt to sider med Ole Skovsmoses arbejder.

Man kan læse om Ole Skovsmoses kunst i bogen SAUDADE, der udkom 2013. Bogen er med engelsk og portugisisk tekst.