Hjem » Ruth Urhenholt

Ruth Uhrenholt

Naturen er den store inspirationskilde for mig

Jeg er opvokset i naturen og med naturen. Jeg er født på landet, og har som barn opholdt mig meget i naturen og udforsket den på min egen måde. 

Jeg er autodikakt. Har gennemgået en del kurser såvel i Danmark som i udlandet, og har udstillet i Danmark og udlandet. 

Jeg arbejder i akryl og med brede pensler og spartler m.v., da det passer til mit temperament og min impulsivitet. Jeg laver aldrig skitser på forhånd, da det hæmmer mig i malerprocessen.

Jeg begejstres af naturens spændvidde fra det blide til det velkendte til det voldsomme og uforudsete. Jeg arbejder ud fra erindringer og oplevelser af landskabet. Jeg arbejder med former og farver, som enten forenes eller trækker i hver sin retning, og som ender i en abstraktion. Jeg forsøger ved improvisation, sanselighed og intensitet at fange naturens ufattelige kræfter og energier.

Jeg vælger ikke naturen, men den kommer til mig, og jeg kan så lægge det i, som jeg ønsker at gengive i mine billeder. Det er via abstraktionen, jeg kan arbejde mig tættest på naturen. Den er i konstant bevægelse, og selve maleprocessen bliver udtryk for følelser. 

Jeg komponerer billederne med farverne, som organiserer sig på forskellig måde med forskydninger i de enkelte farvers dominans, så det ender med et følelsesmæssigt billede af naturen og ikke et billede af den reelle natur. 

Selve maleprocessen er som en kampplads, hvor forskellige energier bølger frem og tilbage og udløser maleriet. Nogle billeder maler næsten sig selv, andre ender i kaos, og der skal kæmpes for at trække dem i land. Jeg forsøger at slippe naturen fri og min stil er abstrakt/ekspressionistisk. Jeg forsøger at skabe et univers, der rummer både vildskab og ro, støj og stilhed og lys og mørke.

Det rummer ofte to forskellige verdener, der synes at stå langt fra hinanden, men som alligevel indgår i en form for samspil. 

Jeg ønsker ikke at forklare mine billeder eller give dem titler, men at beskueren skal få en indlevelse i billederne og gøre en del af billedverdenen til sin egen og finde noget genkendeligt i den.